OM OLLE JONSSON SILVERSMYCKEN  TAVLOR KONST AV SKROT LEGENDEN OM JÄTTARNA RESUMÉ PRESS KONTAKT Deutsche Franšais Svenska United Kingdom

 

Bock får sällskap
Klas-Göran Sannerman - Ljusnan, 24 maj 2003

TRE JÄTTAR: Olle Jonssons skulpturgrupp består av tre jättar, förutom Jätten Bock även Önne och Starkotter, som är tjockast och har knäckt näsa. Jätten Bock är tyngst med sina 14 ton och de två övriga väger åtta ton styck.

Nu börjar arbetet med att placera de två jätteskulpturerna Önne och Starkotter på Nabbaberget i Alfta. Med det är trion jättar komplett, på det sätt som konstnären Olle Jonsson har tänkt. Redan förra sommaren invigdes skulpturen av Jätten Bock, som står intill Alfta Wärdshus och Kyrktjärn.


Olles jättesatsning fortsätter
Mats Ivarsson - Ljusnan, 1 april 2003

Här på Nabbabacken med utsikt över Alfta kommer Olle Jonssons nya jättar Starkotter och Önne stå och blänga på varandra.


Spännande julspel om jättarna i Alfta
Gunilla Toll - Ljusnan, 19 december 2002

Treorna i Alfta har i år skapat ett julspel som handlar om Bock och de andra jättarna. En fantasifull föreställning med snötroll, tomtar, skogens djur och nästan tre meter höga jättar.


Kul tilltal mitt i allt lagom
Björn Widegren - Gefle Dagblad, 12 oktober 2002

Två arrangörer. Bo Söderström, länskonstföreningens ordförande och Johan Kock, kulturchef och konsthallschef har hängt årets länskonst...

Till sist ett lite udda inslag - sådana måste alltid finnas på länskonsten, i annat fall vor det ingen riktig länskonstutbildning. Årets är Olle Jonssons modell i trä av "Jättekören". I Alfta lär hans udda figurer kunna beskådas i - jättestorlek! Det måste jag bestämt göra någon gång. Det finns inget härligare än originella hälsingar!


Jätten Bock får två "kompisar"
Mats Ivarsson - Ljusnan, 9 oktober 2002

"Det kommer säker att bli debatt igen - det får man ta"
Innan den stundtals livliga debatten om skrotskulpturen Bock i Alfta har hunnit lägga sig meddelar konstnären Olle Jonsson från Runemo att han tänker sätta upp två andra "jättar" på andra sidan Kyrktjärn i Nabbabacken.


Minibockar på länsutställningen
Mats Ivarsson - Ljusnan, 9 oktober 2002

Det här känns som ett erkännande efter all debatt som varit, tycker konstnären Olle Jonsson från Runemo och Alfta sedan han fått en skulptur antagen till länskonst 2002.


"Bra att folk reagerar på Jätten Bock"

Klas-Göran Sannerman - Ljusnan, 22 augusti 2002

SILUETT SOM ORSAKAT RABALDER. Jätten Bock i Alfta har upprört - men mannen bakom verket tar det med ro. - Man kan inte gå in i ett konstnärligt skapande med förutsättningar att allt ska bli vackert.
En konstnär vill uttrycka något, säger Olle Jonsson.


Skrotjätten Bock intog Alfta
K-G Sannerman - Ljusnan, 17 juni 2002

Jätten Bock tittar ängsligt åt Nabbaberget. Han har åkt på storstryk av jätten Starkotter som håller ihop med jätten Önne. Skogen speglar sig i Kyrktjärns vatten. Stämningar från söndagen, då konstnären Olle Jonssons stora skulpturer av skrotmaterial invigdes.


Det är något jättestort på gång i Alfta

Klas-Göran Sannerman - Ljusnan, 14 juni 2002

En oljetank från Freluga. En kraftaxel från Dönje kraftverk. Krossringen från stenkrossverket från grafitgruvan vid Kringeltjärn. Allt samlat under samma skynke. Något jättestort är på gång i Alfta.

På onsdagsmorgonen lyftes den 14 ton tunga kolossen på plats med hjälp av en stor mobilkran, intill Alfta Wärdshus.

Previous Page

Copyright - Olle Jonsson